2010,2012, 2013, 2014, 2015, 2017,

15 de des. 2016

20/01/2017. Escola de Cinema de Barcelona (ECIB)

Sessió 20 de gener
19.30h.

L’ECIB és una escola que ofereix una formació cinematogràfica integral. L'objectiu és possibilitar que l’alumne desenvolupi el seu potencial sense limitacions, a partir d’una experiència transversal que aglutina les diferents especialitats fílmiques, ficció, animació i documental.


Amb la presència dels realitzadors i un membre de l'ECIB


REVELAR

Catalunya 2016. 20min

Direcció, guió, edició i càmera: Ana Elena Tejera; Música: Antonio Farman, Edu Libra; Càmares: Rodrigo Herrera, Katherin Delgado Franco, Weija Meng, Josep Hernández; So: Natalia Gil, Rosalecia Pascazi, Katherin Delgado Franco; Veu en off: Antonio Farman, Lamine Bathily.

Sinopsi: Revelar proposa una reflexió del col·lectiu dels “Top Manta”, a través d'un diari fotogràfic fet per ells mateixos amb càmeres de 35mm.
Les seves fotografies parlen sobre les seves experiències més íntimes; les seves vivències quotidianes, les seves il·lusions i les seves frustracions.

Revelar és fer visible allò que habitualment queda amagat en la rutina de les imatges en moviment. El documental planteja, en blanc i negre, la situació de manters i venedors ambulants des d'un plantejament estètic que els brinda l'oportunitat de ser visibles, de ésser revelats.



SINONIMIAS

Catalunya 2016, 25 min
Direcció, Guió, Edició, càmera, so, investigació i veu en off: Katherin Delgado Franco, Investigació: Fernanda Cunha, Càmeres: Rodrigo Herrera, Fernanda Cunha, Ana Elena Tejera i Jean Paul Sánchez.

Sinopsi: Sinonimias, és un viatge personal darrera les petjades d'Anita la fantàstica, una dona de 76 anys que ha perdut la memòria i ha desaparegut a Barcelona. La seva recerca ens conduirà al record i la rememoració d'una geografia i un context ben diferent: Colòmbia, un país que ha estat víctima d'un conflicte armat durant més de 50 anys i que ha sobreviscut en la des-memòria.

La sinonimia és una relació d'identitat entre elements diferents. Moments, espais, situacions que conviuen en la distància aparentment allunyats els uns dels altres. Katherin Delgado construeix la trena que fa possible lligar els casos des desapareguts de la guerra civil colombiana amb una dona del barri de Poble Nou que, afectada per l'Alzheimer desapareix d'un dia per l'altre. La importància de recordar per continuar existint en una Colòmbia que re-sorgeix de la seva història de violència. Uns veïns que busquen a una persona que era part del seu dia a dia. Trobar als desapareguts forma part de la preservació de la nostra memòria col·lectiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada